Canvi en la difusió de notícies al SISAP

Al SISAP canviem la manera que tenim de fer difusió. Fins ara la major part de notícies i comunicats les publicàvem al blog SI9SAP. Aquest és un blog obert al món, disponible a internet. Al mateix temps tenim també el blog SI9SAP UP on, amb menys freqüència, publiquem informació més dirigida a equips directius. Aquest, en canvi, és consultable només a equips interns. El que en diríem intranet.

Hem cregut convenient fer uns petits retocs per optimitzar i millorar la difusió de tot allò que fem.

A partir d’ara, aquest serà l’ús de cada blog:

No farem cap canvi en els posts anteriors per no trastocar l’històric, però a partir d’ara aquesta serà la dinàmica.

Esperem amb aquest canvi millorar la difusió de tot allò que fem i facilitar-vos la informació.

Publicat dins de Avisos, Inici | Deixa un comentari

Visites del darrer any: nou camp al DBSform

Per tal de poder fer consultes de la vostra població assignada segons les visites que hagin tingut en els darrers 12 mesos a l’equip, hem afegit nous camps de visites al DBSform. 

Els trobareu a la pestanya “Generals”, a sota de la “Data última visita entre” on diu “+ detall visites últim any”. 

Si cliqueu aquí se us desplegaran els camps de visites segons el servei d’infermeria (adults o pediatria), el servei de medicina/pediatria i la resta de serveis no inclosos en els casos anteriors, pels tipus de visites següents:

  • Presencials: inclou les visites 9C i 9R
  • Domicili: inclou les visites 9D
  • Telefòniques: inclou les visites 9T
  • eConsulta: inclou les visites 9E amb etiqueta eConsulta
  • Tasques: inclou la resta de visites 9E

Aquests nous camps us permetran fer consultes segons si han tingut (“amb”) o no (“sense”) visites en els darrers 12 mesos, així com consultar els pacients que hagin tingut un determinat nombre de visites, per tipus i servei, posant els valors que vulgueu consultar als dos espais buits que hi ha a després del camp “valor entre”.

Desitgem que aquests nous camps us siguin d’utilitat.

Publicat dins de DBS, Inici | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Nous indicadors d’Escola Inclusiva

Ara que ja portem uns mesos mostrant-vos aquests indicadors i hem comprovat i validat que són correctes, us informem que disposeu a Longview d’indicadors d’escola inclusiva.

L’educació inclusiva és un dels fonaments del sistema educatiu català que té com a objectiu vetllar per les oportunitats d’aprenentatge de totes les persones, independentment de les seves capacitats, de la condició social o cultural, la religió, la diversitat sexual o la d’identitat de gènere.

El respecte de les diferències individuals i l’acceptació de la diversitat com un fet que enriqueix les persones és l’ideari d’una societat avançada i el principi de l’educació inclusiva.

Feu un cop d’ull a la web del Departament on hi trobareu un Mapa de recursos de l’educació inclusiva.

Esperem que us siguin d’utilitat.

Publicat dins de Inici | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Indicadors GID a sisap-eCAP

Us informem que hem afegit els indicadors de gestió infermera de la demanda (GID) a les pantalles de sisap-eCAP. Els trobareu a la part inferior de la pestanya Altres a les que teniu rol d’infermera.

Les dades que hi veureu són dades de la vostra UBA, per tant són dades per professional.

Esperem que us siguin d’utilitat.

Deixeu-nos aprofitar la ocasió per desitjar-vos unes bones festes de setmana santa.

Publicat dins de Inici, SISAP-eCap | Etiquetat com a , , , , | 10 comentaris

Nou indicador al grup “Pla de cures”

Us informem que hem afegit un nou indicador al grup d’indicadors de plans de cures de Longview. És un indicador que mostra l’ús de cada pla de cures, aguts i crònics.

És un indicador que mostra només activitat, és a dir, són numeradors. Al ser diferent (estructuralment) de la resta d’indicadors del mateix grup hem hagut de publicar-lo, dins de LongView, a una pantalla diferent, accesible però des de la mateixa pestanya que els seus germans:

Gestió Clínica ➛ Infermeria ➛ Pla de Cures ➛ Ús pla de cures

Esperem que us sigui d’utilitat.

Publicat dins de Inici, Pla de cures | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

EQA Adults 2023 (a nivell de professionals)

La setmana passada us feiem cinc cèntims de l’EQA d’adults a nivell d’equip. Aquesta setmana completem la informació explicant-vos les novetats a nivell de professional.

  1. Si parlem dels indicadors, podem dir en general que la majoria dels indicadors estan inclosos excepte:

Altres consideracions a tenir en compte:

  • Aquest any a l’EQA s’ha afegit un “nou” indicador, que és l’EQA0316 – Taxa d’inadequació de determinacions de vitamina D per 100 habitants el qual tindrà punts. Aquest indicador ja el calculàvem però no havia estat mai dins de l’EQA.
  • Els dos indicadors de treball social que veureu són nous, s’han reformulat de forma diferent respecte als dos indicadors d’equip que teníem, però donat que els indicadors de l’EQA treball social estan en procés de validació seran informatius aquest any..
  1. Si parlem de càlcul de metes dels subindicadors:

Novament, hem recuperat la metodologia del càlcul de metes de la variabilitat, un cop tenim meta mínima i meta màxima, a cada professional se li apliquen aquests passos:

  1. Meta màxima individual per pacient =truncament (meta màxima*detectats)(1)
  2. Meta mínima individual per pacient=truncament(meta mínima*detectats)(1) 
  3. Si mínima = màxima se li treu un pacient a la mínima (sempre que no quedi en negatiu).
  4. Les metes per pacient es tornen a percentatge dividint pels detectats, obtenint les metes i es comparen amb la resolució.
  1. Quin és el nostre basal?

Doncs aquest any, hem tornat als orígens, i tornem a utilitzar el basal el gener de l’any en curs.

  1. I per últim el càlcul del sintètic com l’hem fet?

Doncs, com l’any passat hem decidit seguir utilitzant la metodologia de l’esforç, i per tant, cada equip tindrà unes metes diferents segons el seu estat basal. L’objectiu del ICS seria meta mínima 500, màxima 700, doncs, apliquem les fòrmules del 60% de l’esforç a aquestes metes objectiu, respecte el basal de cada equip.

Publicat dins de EQA, Inici | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

EQA ADULTS 2023 (a nivell d’equip)

Aquest 2023 des de la direcció assistencial de l’ICS s’ha plantejat poder tenir els màxims indicadors possibles a l‘EQA per valorar la nostra qualitat assistencial i la salut dels nostres pacients.

  1. Si parlem dels indicadors, podem dir en general que la majoria dels indicadors estan inclosos excepte:

Altres consideracions a tenir en compte:

  • Aquest any a l’EQA s’ha afegit un nou indicador, que és l’EQA0316 – Taxa d’inadequació de determinacions de vitamina D per 100 habitants, el qual tindrà punts. Aquest indicador ja el calculàvem però no havia estat mai dins de l’EQA.
  • Els dos indicadors de treball social que veureu són nous, s’han reformulat de forma diferent respecte als dos indicadors d’equip que teníem, però donat que els indicadors de l’EQA treball social estan en procés de validació seran informatius aquest any.
  1. Si parlem de càlcul de metes dels subindicadors:

Novament, hem recuperat la metodologia del càlcul de metes de la variabilitat, on la meta mínima és sempre el percentil 20 (p20) de la distribució dels resultats (resolució) dels EAP, i la meta màxima mirem la variabilitat de l’indicador amb el coeficient de variació, i en funció del valor que ens doni, la meta màxima serà major o menor.

Coeficient de variacióCriteri per la meta màxima
0 – 0,1p50
0,1 – 0,2p60
0,2 – 0,3p70
> 0,3p80
  1. Quin és el nostre basal?

Doncs aquest any hem tornat als orígens, i tornem a utilitzar el basal de gener de l’any en curs.

  1. I per últim, el càlcul del sintètic com l’hem fet?

Doncs, com l’any passat, hem decidit seguir utilitzant la metodologia de l’esforç, i per tant, cada equip tindrà unes metes diferents segons el seu estat basal. L’objectiu de l’ICS seria meta mínima 500, meta màxima 700. Així doncs, apliquem les fórmules de l’esforç a aquestes metes objectiu respecte el basal de cada equip.

Publicat dins de EQA, Inici | Etiquetat com a , | 5 comentaris

Nou grup de fàrmacs al DBS Form: deshabituació tabàquica

Us informem que hem afegit un nou grup de fàrmacs al DBS Form, els fàrmacs per a la deshabituació tabàquica. Podeu fer consultes de forma general o, si entreu al detall, podreu filtrar segons fàrmac: Bupropion, Nicotina, Vareniclina i Citisinclina.

Esperem que us sigui d’utilitat.

Publicat dins de DBS, Inici | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Planifi.cat: programació proactiva de pacients crònics

Imaginem que podem delegar la programació proactiva de pacients crònics a un administratiu de referència o capçalera, que contacta amb ells, es preocupa de que vinguin a la consulta per  les revisions, gestiona si no venen a la visita i els torna a contactar…

Imaginem que el sanitari  defineix a l’ECAP quines són les proves i visites requerides, adaptant els protocols a cada pacient de manera fàcil i que es quedi desat si no hi ha canvis. I que un cop fet això només es preocupi de visitar al pacient quan ve, sabent que una persona de confiança gestiona que el pacient vingui quan toca.

Què és el Planifi.cat?

Planifi.cat és una eina de programació activa de pacients amb patologia crònica que pretén millorar la gestió clínica d’aquests pacients i també fer la programació de la demanda previsible d’una manera més eficient.

Els pacients amb malalties cròniques com la cardiopatia isquèmica, la insuficiència cardíaca, la diabetis, la hipertensió arterial etc., necessiten una sèrie de visites i proves protocol·litzades per fer-ne un seguiment correcte. Sovint veiem que es programen a les consultes d’atenció primària en repetides ocasions quan es podrien haver agrupat, tant les proves com les visites, de forma més eficient. Per exemple, l’any 2019, els pacients amb patologies cròniques es van visitar en 23 ocasions de mitjana amb el seu metge, la infermera, o atenció urgent del centre (mitjana de 10 visites amb metge, 10 visites amb infermera i 3 visites a urgències del centre d’atenció primària). 

Quins objectius té? 

  • Afavorir el control clínic de les malalties cròniques.
  • Abordatge proactiu dels pacients amb malalties cròniques a l’atenció primària.
  • Reagrupar les proves i visites de manera més eficient tant per a pacients com per a  professionals.
  • Treball en equip entre sanitaris i personal d’atenció a la ciutadania, garantint la confidencialitat.

Quins son els usuaris de l’eina? 

Els professionals assistencials, metges i infermeres, i administratius d’atenció primària. 

A quins pacients està adreçat? 

S’adreça a pacients amb malalties cròniques freqüents (cardiovasculars, diabetis, hipertensió arterial, pulmonars, etc.), corresponent a 2.254.265 persones assignades als equips d’atenció primària (32% de la població adulta). S’han fet grups o combinacions de malalties i per cada grup de patologies s’estableix un nombre i interval de visites i proves per tal d’afavorir el seu control.

Com funciona? 

  • Un algorisme informàtic, dissenyat a l’efecte, proposa les visites i proves de control segons les patologies de cada pacient.
  • Els professionals assistencials validen les visites i proves necessàries, i s’envia la proposta de manera automàtica als administratius.
  • Els professionals d’atenció a la ciutadania contacten amb cadascun dels pacients, de la manera més adequada, per fer la programació de visites i proves per tot un any. Els pacients rebran recordatoris de les visites del Planifi.cat així com fitxes informatives del seguiment que requereixen i explicacions de les preparacions de les diferents proves.

L’experiència es va iniciar progressivament l’any 2022 en 55 equips de la xarxa pública i concertada a Catalunya i actualment hi ha 158 equips d’atenció primària on s’està implementant. A dia d’avui més de 30.000 pacients han seguit la programació Planifi.cat.

Amb aquest circuit de programació pretenem aconseguir una millor gestió de les visites i un millor control dels pacients amb malalties cròniques, mitjançant treball en equip entre sanitaris i els professionals d’atenció a la ciutadania i implicant al pacient en la cura dels seus problemes de salut. Estem fent seguiment del projecte i avaluant-ne els resultats.

Us deixem l’enllaç a aquest vídeo de presentació del projecte Planifi.cat i un document amb informació de l’eina.

Publicat dins de SI9SAP | Etiquetat com a , | Deixa un comentari